Propolis

Propolis

- Kategorier: Artikler

Propolis, også kjent som Bi lim, kalles ofte et naturlig antibiotika. Propolis er rik på aktive stoffer ogden har mange helbredende egenskaper. Det brukes til behandling av mange sykdommer, inkludert hemorroider, hypertensjon eller hyperhidrose.

Hva er propolis?

Propolis er et tett stoff med en klebrig konsistens, brukt av bier til å feste innsiden av bikuppen, noe som gjør det mulig å forsegle strukturen og beskytte mot patogener. Det er en blanding av harpiks av trær og busker og sekreter av biekjertler. Dens kjemiske sammensetning avhenger hovedsakelig av vegetasjonen i det geografiske området hvorfra den kommer fra og bierrasen, sesongen eller graden av miljøforurensning. Hovedkomponentene i propolis er:

- vegetabilske harpikser (50-80%),
- voks (8-30%),
- polyfenoler (14-16%),
- blomst pollen (5%).


Propolis er også rik på tanniner, terpener, flavoner, organiske syrer, lipidproteinstoffer, næringsstoffer (kalsium, mangan, magnesium, sink, tinn, kobber, silisium, jern, aluminium, sølv, natrium, kalium, krom, strontium, barium, kadmium, vanadium, titan) og vitaminer (a, vit. B1, vidd. B2, B5, B6, C, D, E).

Det anslås at opptil 300 stoffer inneholdt i propolis har aktiv biologisk aktivitet. Derfor brukes propolsi ofte i farmakologiske produkter og som et middel til å støtte kroppens funksjon eller støtte immunitet.

Egenskaper av propolis

1. Positiv effekt på luftveiene.
2. Behandling av vaginale infeksjoner.
3. Støtter behandling av reumatologiske sykdommer.
4. Støtter regenerative prosesser, f. eks. postoperative sår.
5. Tiltak mot tannproblemer(periodontitt, trøst, overfølsomhet av tennene).
6. Støtte mot hudsykdommer.
7. Antimikrobiell aktivitet.
8. Støtter motstand mot infeksjoner.


På grunn av dets bakteriedrepende, antivirale, antiinflammatoriske og regenerative egenskaper brukes propolis også av personer som lider Av Lyme sykdom og samtidig infeksjoner. Buhner la propolis i sin utvidede protokoll for kollagenstøtte.


Kontraindikasjoner:

Propolis til tross for sine mange fordelaktige egenskaper er et sterkt allergen. De viktigste symptomene på allergi er rødhet, hevelse og plagsom kløe i huden. Det anbefales derfor ikke for personer som er allergiske mot bieprodukter.

Propolis kan brukes i mange former: Tabletter, areosoler, pulver, suppositorier, salver eller åndekstrakter. 30% propolis tinktur kan også bli funnet i vår butikk lymeherbs.

Product added to wishlist
Product added to compare.