Choose a searcher

Bartonella

Urter for Bartonella - Naturlig behandling av Bartonellose

Urter for Bartonella

 

Bartonella er en av de vanligste samtidige infeksjonene av borreliose. Som Borrelia, overføres den vanligvis med flått. Bartonella forårsaker en sykdom som kalles Bartonellose.

Ved nærvær av disse to infeksjonene forverres symptomene, spesielt når sentralnervesystemet er involvert. Vanlige symptomer på Bartonellose er: lavgradig feber eller temperaturfall, periodiske influensalignende symptomer, kronisk tretthet, hovne lymfeknuter (ofte intermitterende), unormal hudfølelse, ømme subkutane knuter langs ekstremitetene, papulær utslett, røde eller blå langsgående utslett (noen ganger lik strekkmerker), brennende følelse, spesielt på fotsålene eller stikkende smerter, hyperestesi, hodepine, øyeproblemer, smerter i øyeeplene, søvnproblemer, humørsvingninger, kognitiv svikt, nervøsitet, angst, irritabilitet, depressiv symptomer.

 

Naturlig behandling av bartonellose

 

Mange urter er svært effektive for å bekjempe Bartonellia (Bartonellose). En av de mest effektive urteprotokollene for behandling av denne infeksjonen er Buhners protokoll for Bartonella. Du kan lese mer om denne protokollen Stephen Harrod Buhners bok "Healing Lyme Disease Coinfections: Complementary and Holistic Treatments for Bartonella and Mycoplasma."

Naturlig behandling av Bartonellose tar hensyn til både antibakteriell aktivitet, men forstyrrer også de vitale funksjonene til bakterier i kroppen, beskytter vev og organer den infiserer, hemmer cytokinkaskaden og styrker immunsystemet.

Urter som har sterk antibakteriell effekt mot Bartonella er: Houttuynia, Isatis og Alchornea cordifolia. Buhner anbefaler å bruke disse urtene som en blanding. AHI Herbal Mix-produktet er en ferdig blanding av disse tre urtene i proporsjonene anbefalt av Buhner.

Bartonella viser en sterk affinitet for to strukturer i kroppen: endotelceller og røde blodceller. Bartonella, etter å ha kommet inn i vertens organisme, sirkulerer i vertens blodstrøm i omtrent 3–4 dager, og bor deretter i den primære nisjen, som er endotelcellene i blodårene. Så, etter noen dager, når bakteriene erytrocyttene (røde blodlegemer), hvor de formerer seg. Ved å angripe røde blodlegemer har Bartonella også tilgang til heme, som sikrer overlevelse. Ved å dele hemen i dens bestanddeler, kan den få de næringsstoffene den trenger, inkludert jern.

Beskyttelse av endotelet og røde blodceller fra Bartonella-invasjon er et av nøkkelelementene for vellykket behandling. Å bevare disse strukturene er avgjørende for å forstyrre dens evne til å ernære og formere seg. Bartonella alene kan ikke produsere de næringsstoffene som er viktige for overlevelse. Ved å forstyrre disse faktorene vil smittespredning hemmes.

For å beskytte endotelet brukte Buhner japansk knotweed, EGCG og L-arginin i protokollen sin.

Sida acuta vil derimot beskytte røde blodceller.

I sin protokoll for Bartonella fokuserer Buhner også på organbeskyttelse. For å beskytte hjertet anbefaler Buhner Hagtorn, for leverbeskyttelse - Melketistel, og for å beskytte lymfesystemet og milten - Rød rot.

Buhner inkluderer også urter som hemmer cytokinkaskaden. Hemming av den Bartonella-induserte cytokinkaskaden er nødvendig for å hemme bakteriell multiplikasjon og forstyrre bakteriell ernæring. I de fleste tilfeller vil dette redusere eller til og med stoppe de fleste symptomene forårsaket av infeksjonen. Nøkkelurtene for Bartonella som hemmer cytokinkaskaden er japansk knotweed og Cordyceps, men også tilskudd med EGCG.

Styrking av immunsystemet er også svært viktig for vellykket behandling av Bartonella. Jo svakere immunforsvaret er, jo mer alvorlig er infeksjonen, og følgelig desto alvorligere er symptomene. Å styrke immunforsvaret er like viktig som å ha en antibakteriell effekt.

Rhodiola rosae (fjellrose) og Ashwagandha (indisk ginseng, latin Withania somnifera) er de to immunforsterkende urtene foreslått av Buhner.


 

  Produktfilter
Kategorier
Type produkt
Product added to wishlist
Product added to compare.