Parasitt

Parasitt

- Kategorier: Artikler

Parasitter er alle organismer som lever i en annen organisme( vert), bruker den som en kilde til mat og livets miljø, mens de virker til skade. Parasitter fører til fullstendig dysbiose av organismen, det vil si en tilstand hvor vennlig flora overskrides og forgiftes av patogener. Både flått og noen mygg, lus, fluer, etc. er klassifisert som parasitter. Men disse er eksterne parasitter, og diskuterer i dag parasitter som bare finnes i kroppen vår internt. Denne situasjonen oppstår ofte Med Lyme sykdom, hvor kroppens forsvar mot parasitter er redusert.

Typer av parasitter:

Den største feilen er å tro at parasitter bare bor i fordøyelseskanalen, der deres hyppigste diagnose oppstår. Parasitter lever også i vertsblod, indre organer, lymfesystem og andre vev i kroppen. Noen parasitter er i stand til å infisere kroppen helt. Det er mer enn 3200 varianter av parasitter, og de kan deles inn i fire hovedkategorier:
1. Protozoer: lamblia, cryptosporidium, ciliate og Creeper-reise i blodstrømmen og infisere alle deler av kroppen
2. Flukes: Blod, lunge, lever, nyre eller blære flukes - deres lengde er ca 1-2 cm
3. Bendelorm: bendelorm av storfe, hunder,fisk eller griser-kan måle opp til 12 m
4. Roundworms: nematoder, hookworms – lever i tarmene, bukspyttkjertelen, hjertet, leveren eller lungene, kan måle fra 0,2 til 35 cm. De er veldig enkle å overføre.

Symptomer på infeksjon:

De vanligste symptomene er magesmerter og diare, men parasitter kan forårsake alle slags symptomer som vi ikke først forbinder med infeksjon. De er fremfor alt:

- Fordøyelsesproblemer: gass, diare, magesmerter, forstoppelse, tarmkramper, slim i avføring, umettelig eller mangel på appetitt, sug etter søtsaker, intoleranse mot f. eks. gluten eller laktose.
- Problemer med immunsystemet: svakhet, kronisk tretthet, hyppige infeksjoner.
- Problemer med nervesystemet: minneproblemer, søvnløshet, demens.
- Emosjonelle problemer: depresjon, neurose, irritabilitet, angst.
- Andre problemer: allergier, akne, hvite flekker rundt munnen, urticaria.

Mulige kilder til infeksjon:

Det er mange måter å smitte på med parasitter, de kan forekomme i hverdagslige, vanlige aktiviteter. Hvis vi i tillegg har en svak immunitet på grunn av Tilstedeværelsen Av Lyme-sykdommen og dens koinfeksjoner og det ofte tilknyttede langsiktige inntaket av antibiotika, øker sjansen for infeksjon med parasitter betydelig.
Parasitter kan spre seg gjennom vannkilder, spesielt elver, innsjøer, brønner eller vann fra springen. Undercooked mat er også en vanlig infeksjonsvei. Det er nødvendig å være spesielt oppmerksom på riktig forberedelse og behandling av fisk, kjøtt, samt nøtter, salat, etc. Bæreren kan også være dyr, både innenlands og avl. Derfor er det så viktig å rengjøre dyrene regelmessig. En annen potensiell kilde er også fysisk kontakt med en smittet person, for eksempel samleie, men også mangel på riktig hygiene som håndvask blant barn.

Diagnose:

Den vanligste metoden for å diagnostisere parasitter er undersøkelsen av avføring. Testen skal utføres tre ganger med jevne mellomrom. Dette gjør at eggene i parasitten kan klekkes og lar det spesifikke materialet undersøkes. Imidlertid studeres noen av parasittene, som pinworms, hovedsakelig ved hjelp av perianal swabs. Det er viktig å utføre testene i et spesialisert laboratorium, som er spesialisert På Parasitologi.
Et annet alternativ er en serologisk blodprøve. Dessverre er testen bare nyttig i et sent stadium av infeksjon.

Behandling:

En vanlig behandlingsmetode tar et antibiotika, men flere og flere mennesker velger naturlige metoder for behandling av parasitter. Den naturlige behandlingen kombinerer riktig balansert kosthold og bruk av spesialiserte urter for å styrke immunforsvaret.
De mest kjente antiparasittiske urter inkluderer:
- Søt malurt
- Svart valnøtt
- Mimosa pudica
- Chaparro amargosa
- Artemia annua
- Berberis
- Gul gentian rot
- Oregano olje
- Fedd olje
- Grapefruktfrø ekstrakt
- Ingefær

Parasitter er et stadig vanligere problem i samfunnet. IFØLGE WHO-data har parasitter i løpet av de siste 10 årene smittet mer enn 4,5 milliarder mennesker, hvor I Europa var det en av tre personer. Det som også er svært viktig er at uten tidlig behandling av parasittinfeksjonen, kan behandling Av Lyme sykdom ikke gi de ønskede resultatene. Det er derfor det er så viktig å ha riktig behandling før behandling Av Lyme sykdom og dens co-infeksjoner.

Product added to wishlist
Product added to compare.