Kattens klo

Kattens klo

- Kategorier: Artikler

Katteklo (lat. Uncaria tomentosa) er en av de tre urtene fra den grunnleggende Buhner-protokollen som brukes i behandlingen av borreliose. Hovedaktiviteten er modulering av immunsystemet. Urten viser også anti-inflammatoriske egenskaper. Katteklo tilhører Rubiaceae-familien. Den vokser i jungelen i form av en skogvin, ofte av betydelig størrelse. Den slynger seg rundt trær og klatrer oppover mot solen, og skylder navnet sitt til de utstikkende, krokete tornene på vintreet.

Egenskaper:

Katteklo sammen med japansk knotweed (lat. Polygonum cuspidatum) og Andrographis (lat. Andrographis paniculata), utgjør den grunnleggende protokollen for behandling av borreliose ifølge Stephan Buhner. Det er preget av et bredt spekter av aktivitet, inkludert anti-inflammatoriske, smertestillende, antidepressiva, antivirale, antikoagulerende, avgiftende og mange andre egenskaper. Når du behandler borreliose, er det spesielt verdsatt for:
• styrking og stimulering av immunforsvaret
• demonstrere anti-inflammatorisk aktivitet
• styrking av sentralnervesystemet
• ved kronisk infeksjon, øke nivået av CD57 hvite blodceller, som igjen bidrar til å hemme utviklingen av sykdommen
• bruk ved kognitive lidelser
• viser spesifikke antiinflammatoriske effekter ved behandling av ledd- og muskelsmerter ved borreliose, reduserer hevelse
• modulere funksjonen til immunsystemet
• fungerer som en generell styrkende for kroppen
• er en HLA-DR-modulator
• slappe av sentralnervesystemet
• økende trivsel
• viser en smertestillende effekt


Form av urten:

Urten selges i flere former:


1. Alkoholbasert tinktur
Alkoholbasert plantetinktur lages ved å maserere en fersk plante i full alkohol eller en tørket plante i en blanding av alkohol og vann. Alkohol er et utmerket medium for å trekke ut urter, og alkoholbaserte tinkturer er den mest populære formen for urtebruk av profesjonelle urteleger. Maserasjon av urter med alkohol sikrer at de aktive ingrediensene i urten leveres raskere til blodet, noe som gjør tinkturen til en hurtigvirkende form for inntak av urten.

2. Alkoholfritt ekstrakt
Ikke-alkoholholdig tinktur tilberedes hovedsakelig på grunnlag av glyserin. Glyserin har blitt et populært alternativ til alkoholtinkturer og er perfekt for barn og folk som ikke liker eller ikke kan drikke alkohol. Glyserin er imidlertid ikke like effektiv i ekstraksjon som vann eller alkohol. Glyserin har bare omtrent 60 % av alkoholutvinningsverdien. Katteklo-glyserat vil derfor være 40 % svakere enn alkoholtinktur.

3. Innkapslet urt
Kapsler har blitt en veldig populær måte å ta urter på fordi de er en enkel og praktisk doseringsform. En av hovedfordelene med kapslene er at vi ikke kjenner smaken av urtene. I tillegg, når du tar urten i form av en malt urt innelukket i en kapsel, spiser du alt plantematerialet sammen med plantefibrene. Husk imidlertid at sammen med den malte kattekloen i kapselen, svelger du også kapselskallet. Kapselskallet bidrar ikke med noe til terapien og må fordøyes av kroppen. Hvis du følger Buhners protokoll, må du ta store mengder kapsler. For personer med svekket fordøyelsessystem kan dette være problematisk etter langvarig bruk av urter.


4. Malt urt
Ground Cat's Claw kan tas direkte, innkapsles eller lages til tinkturer. Ulempen med å ta malt urt er smaken.

Direkte bruk: tilsett 1 ts urt i et glass og hell lunkent vann, rør om og drikk væsken med sediment. For å forbedre smaken kan du tilsette litt honning og sitronsaft.

Lage tinkturer hjemme: Hjemme vil det være lettest for deg å tilberede en tinktur i en konsentrasjon på 1: 5, det vil si 1 del tørket katteklo til 5 deler alkohol. Alkohol bør fortynnes med vann på grunn av det faktum at planter mister sin naturlige fuktighet under tørking. Når du lager tinkturer av en tørket plante, tilsett så mye vann som planten ville inneholde hvis den var fersk. Hell deretter urten med alkohol (50-60%) og la den deretter stå til maserasjon i 2 uker i et mørkt kar uten tilgang til lys. Rist glasset en gang om dagen. Etter 2 uker skal maseratet filtreres. Oppbevar den ferdige maseraten i en mørk flaske eller en vanlig flaske pakket inn i aluminiumsfolie på et sted beskyttet mot lystilgang.


5. Kutt urt
Kuttet urt er en tørket form av en katteklo kuttet i mindre biter. Du kan tilberede avkok eller tinkturer fra den kuttede urten.
Avkok: Hell 7 g Cat's Claw i 1 liter vann og kok i 20 minutter over svak varme. Sil og la avkjøle. Del avkoket i porsjoner og drikk i løpet av dagen.

Bivirkninger:

Høye doser av denne urten kan noen ganger forårsake tarmsykdommer som løs avføring, diaré og/eller magesmerter. Disse symptomene har en tendens til å forsvinne ved langvarig bruk. Hvis symptomer oppstår, bør dosen reduseres. Hvis diaré varer mer enn tre dager, bør bruken av urten avbrytes.

Kontraindikasjoner:

Katteklo kan ikke tas av folk som tar preparater for å senke blodtettheten. Personer som er planlagt å ha operasjon, må slutte å ta urten 10 dager før enhver operasjon. Du kan ikke ta preparatet under behandling med legemidler som hemmer utskillelsen av magesyre, fordi de også kan hemme transformasjonen av denne urten til dens aktive form i magen. Katteklo skal ikke brukes av gravide eller ammende kvinner.

Product added to wishlist
Product added to compare.