Forebygging Av Lyme sykdom

Forebygging Av Lyme sykdom

- Kategorier: Artikler

Europa er en del av verden hvor flått er endemiske. Dette betyr at flått kan forekomme på hele overflaten. Det finnes imidlertid flere metoder for å redusere sannsynligheten for et flåttbitt og forebygge mange flåttbårne sykdommer, inkludert lyme sykdom eller dens co-infeksjoner.

Hva kan vi gjøre?

Først og fremst bør vi unngå steder der flått er spesielt til stede-høye gress og busker. I et område med frodig vegetasjon er vi mer sannsynlig å bli bitt av arachnids.

Men hvis vi bestemmer oss for å gå til slike steder, er våre klær viktige. Kroppen skal være skjermet på en slik måte at området for ubeskyttet hud reduseres. Langermede bluser, høye støvler, hodeplagg og lange bukser er foreslått. I tillegg bør du bruke glatte, lyse klær for å enkelt oppdage krysset.

Etter en tur, ikke glem å se på kroppen din. Vær særlig oppmerksom på lysken, navlen, hårete deler av kroppen, steder bak ørene eller bøyene på lemmer. Dette er de "favoritt" stedene for flått. Husk også at tick larven er veldig liten (opptil 1 mm), og ofte betyr det at vi ikke merket krysset ikke at det ikke er der.

På apoteket kan du også kjøpe en enhet for å fjerne krysset. Dette er den såkalte lasso, som lar deg enkelt og trygt fjerne parasitten fra kroppen.

Mange effektive tick repellents er tilgjengelige. De er hovedsakelig basert på kjemiske stoffer. Nedenfor er et alternativ for kjemiske perparater. Husk at naturlige preparater krever hyppigere bruk.

Naturlige preparater:

Det finnes også naturlige preparater som avviser flått, mygg, lopper eller kvaler. De mest populære er essensielle oljer: eukalyptus, timian, salvie, peppermynte, nellik, sitrongress, patchouli, citronella og andre. Det er nok å blande 5 dråper essensiell olje med for eksempel pumkinfrøolje og spray kroppen. Husk at vår svette er en agn for flått, så etter fysisk aktivitet bør vi sprøyte oss igjen med det naturlige preparatet.

Enkeltoljer finner du her

Klar-laget oljebasert spray finner du her

En annen naturlig måte kan være infusjon av rosmarin og timian. Urter skal kokes i en liten mengde vann, deretter kjølig og tilsett sitronsaft. Det forberedte preparatet skal sprøytes på kroppen.

Catnip er en annen tick repellent plante. Infusjonen av kattemynte kan brukes til sprøyting av klær og kropp, men også dyr. På samme måte kan du bruke en infusjon av cistus.

Bruken av hjemmeinfusjoner er effektiv, men gir en ganske kortvarig effekt. For å opprettholde flåttavstøtende effekt bør du din kropp og klær ofte.

Den siste naturlige metoden vi introduserer er enheter som avgir spesielle ultralydspulser med en frekvens på ca 40 kHz. De er helt ufarlige for mennesker og kjæledyr, men de blokkerer det viktigste sensoriske organet av flått. De er også effektive mot lopper.

TICKLESS HUMAN, en tick repellent du finner her

Lyme sykdom er en svært alvorlig flåttbåren sykdom, og det kan angripe alle typer vev og alle organer i menneskekroppen. Derfor kan symptomene variere fra problemer med ledd, generell svakhet i kroppen, men også nevrologiske endringer. Selv om risikoen for biter eksisterer gjennom hele året, er det vår som er den største tiden for kryssaktivitet. Så la oss huske at mye avhenger av oss, og vi kan til en viss grad forhindre infeksjon Med Lyme sykdom.

Mai-Lyme Disease Awareness Month

Product added to wishlist
Product added to compare.