Fordeler med glutationtilskudd

Fordeler med glutationtilskudd

- Kategorier: Artikler

Glutation er den såkalte "antioksidantenes far". Den ble kalt slik fordi den nøytraliserer frie radikaler og støtter DNA-reparasjon. Den har også veldig sterke antioksidantegenskaper, som eliminerer giftstoffer og frie radikaler i kroppen vår. Dessuten hjelper det immunsystemet å støtte immuniteten vår. Og dette er bare noen av de svært viktige funksjonene til glutation i kampen mot borreliose.

Glutation består av tre aminosyrer: glutaminsyre, glycin og cystein (NAC).

Glutamin: er en aminosyre som er en del av forbindelsene som er proteiner. Dens hovedaktivitet er regenerering av tarmslimhinnen, som støtter tarmens funksjon. Det er også ansvarlig for multiplikasjon av immunceller, som bidrar til å bekjempe ulike typer infeksjoner og virus. Ved styrking av immuniteten er det også viktig at det i "kampen" av organismen med bakteriene brukes større mengder glutamin, og derfor bør det suppleres dersom du har kronisk sykdom. Dens handling, spesielt i tilfelle av borreliose og dens samtidige infeksjoner, beskytter mot bevegelse av bakterier, som har en direkte innvirkning på betennelse.

Glycin: tilhører endogene aminosyrer, dvs. de som kroppen kan syntetisere selv. Når det gjelder borreliose og dens samtidige infeksjoner, vil kroppen imidlertid ikke være i stand til å syntetisere nok mengde av denne aminosyren, derfor anbefales tilskudd eller økt tilførsel fra mat (mat rik på denne aminosyren er: bokhvete, gresskarfrø, fisk, røde linser, hvetekli, bringebær). Det er ekstremt viktig fordi glycin tar del i leverstøtteprosessen. Det reduserer betennelse i kroppen vår og forbedrer søvnkvaliteten. Glysinmangel kan bidra til utvikling av depresjon eller konsentrasjonsproblemer.

Cystein (NAC): det er også en av de essensielle aminosyrene, men det er verdt å vite at for å sikre den optimale mengden, bør menyen vår være rik på produkter som: solsikkefrø, soyabønner, valnøtter eller belgfruktfrø ( linser, kikerter, bønner). NAC øker kroppens motstand betydelig og minimerer risikoen for bakterie-, sopp- eller virusinfeksjoner. Og viktigst av alt, det lar deg øke produksjonen av glutation i kroppen.

Testing av glutationnivå:

Når vi bestemmer oss for å teste, er det verdt å sjekke nivået av redusert og total glutation. Hvis forholdet mellom førstnevnte og sistnevnte overstiger grenseverdien (> 0,8), er det verdt å vurdere tilskudd.

Hvilket supplement skal man bruke?


Når vi bestemmer oss for å ta tilskudd er det viktig å velge riktig form. Den generelle biotilgjengeligheten og absorberbarheten til glutation er lav, så for å dra nytte av det, må det tas i redusert (eller aktiv) form. Ved tilskudd av glutation bør du også sørge for tilstrekkelig tilførsel av vitamin E, vitamin C og selen fra kosten.

Du kan få både NAC og Glutation i redusert form fra Aliness

- NAC N-Acetyl L-Cystein, 500 mg, 100 kapsler

- L-glutation redusert 500 mg, 100 kapsler.

Helsemessige fordeler av glutation relatert til Lyme sykdom?

1. Støtter immunforsvaret
Som et resultat av infeksjon øker det oksidative stresset og betennelsen, noe som fører til glutationmangel. Når det er mangelfullt, mister immunceller sin evne til å bekjempe sykdommen. Å gjenopprette det naturlige nivået av glutation reduserer alvorlighetsgraden av symptomene.

2. Det har innvirkning på mental helse
Personer med depresjon har lavere nivåer av glutation.

3. Reduserer betennelse
Det er i stand til å hemme produksjonen av cytokiner.

4. Reduserer antioksidant stress
Det reduserer reaktive oksygenarter, og støtter dermed andre antioksidanter som vitamin E.

5. Støtter tarmene
Glutation støtter virkningen av glutationperoksidase, som er et nøkkelenzym som deltar i fjerning av frie radikaler.

6. Opprettholder en sunn lever
Det reduserer skade på leverceller som kan forhindre leverproblemer.

Glutation er derfor essensielt for å støtte kroppen i kampen mot Borrelia-spiroketter, noe som gjør det til et flott tillegg til kjernen i Buhner-protokollen.

Product added to wishlist
Product added to compare.