Epstein-Barr Virus

Epstein-Barr Virus

- Kategorier: Artikler

Epstein-Barr-virus, mer kjent med sitt ufullstendige NAVN EBV-virus, er et patogen som tilhører herpesviridae-gruppen. Det er i samme gruppe som herpes simplex virus (HSV) eller cytomegalovirus (CMV). Epstein-Barr-virus er et virus som forårsaker en smittsom mononukleose kalt "kiss sykdom". En infeksjon Med Epstein-Barr-virus kan føre til en rekke alvorlige helsekomplikasjoner, inkludert autoimmune. Diagnose Av Epstein-Barr-virus er også ekstremt viktig hos pasienter med Lyme sykdom.

Hvordan får du viruset?

Det faktum at det kalles en kyssesykdom indikerer at det hovedsakelig overføres gjennom spytt (også ved å spise fra samme tallerken, drikke fra samme flaske eller bruke samme tannbørste). Infeksjon kan imidlertid også forekomme gjennom blod og gjennom fysisk (seksuell) kontakt. Det anslås at så mange som 90-95% av verdens voksne befolkning er bærere AV EBV. Hos barn er denne prosentandelen relativt liten og er 40-50%. En slik høy prosentandel av smittede mennesker skyldes at sykdomsforløpet kan forekomme helt asymptomatisk, og den syke personen er ikke klar over sykdommen.

Symptom

Noen mennesker opplever ikke symptomer, men de fleste er typiske symptomer på infeksjon som kan skyldes mange andre sykdommer, så det er vanskelig å diagnostisere DEG selv med EBV. De vanligste symptomene er feber, tretthet, hodepine, smerter i hele kroppen, sår hals, utslett, svakhet eller mangel på appetitt.

MEN hvis ubehandlet i lang tid, KAN EBV føre TIL smittsom mononukleose og forårsake betydelig forverring i helse. Karakteristiske symptomer på mononukleose er:
- betennelse i halsen og mandlene med rødhet i slimhinnen og tilstedeværelsen av plakk. Dette er ledsaget av alvorlig smerte, store vanskeligheter med å svelge Og høy feber på opptil 40°C
- forstørrelse av lymfeknuter-vanligvis rundt halsen. Det kan vare i opptil seks måneder etter den første infeksjonen.
- utvidelse av milten-påvirker bare halvparten av pasientene
- hepatitt
- utslett

EBV Og Lyme sykdom

Epstein-Barr virus (EBV) infeksjon er vanlig hos personer med Lyme sykdom. Svært ofte kan infeksjon med dette viruset også være ansvarlig for falske positive resultater i serologiske tester for nærvær av borreliosespoler. Hvis de to infeksjonene mistenkes å være samtidig infisert, bør ytterligere diagnose for Lyme sykdom gjøres.

Epstein-Barr-virus (EBV) kan bidra til utvikling av kronisk utmattelsessyndrom, men også skjoldbrusk sykdom, tinnitus, svimmelhet, leddsmerter, bein smerte, muskelsmerter eller nevrologiske symptomer. Det er praktisk talt umulig å skille symptomene PÅ EBV-infeksjon Fra Lyme-sykdommen. Hvis du gjennomgår langvarig behandling For Lyme sykdom og ikke ser noen effekter, bør du vurdere EN EBV-infeksjon. Begge disse infeksjonene kan også sameksistere, noe som ytterligere forverrer symptomene i pasienten.

Diagnose

FOR påvisning AV EBV brukes serologiske metoder for å oppdage antistoffer.

- anti - Vca IgM-som forekommer i den akutte fasen, og noen ganger når infeksjonen er reaktivert, forsvinner etter noen måneder
- anti - Vca IgG-som er tilstede til enhver tid fra infeksjonstidspunktet, indikerer en infeksjonshistorie
- anti-EA-nyttig i diagnostisering av akutt EBV-infeksjon og akutt fase av mononukleose.
- anti-Ebna-nyttig i diagnostisering av tidligere EBV-infeksjon og tidligere mononukleose.

Behandling

Det finnes ingen spesifikke farmasøytiske midler for behandling av mononukleose. De eneste medisinene som brukes til å kontrollere viruset er over-the-counter smertestillende midler og antiinflammatoriske midler. Det er imidlertid naturlige behandlingsmetoder. Dette er m.in.:

1. Urteblanding Av Kinesisk skalleskalle, Isatis og lakris
2. Te med ingefær juice
3. Andrographis (merk, ca 1% av personer som bruker andrographis vil få elveblest, hvis dette skjer-slutte å bruke urten, vil utslettet forsvinne etter ca 1 Uke)
4. Urte blanding Av Motherword Og Lidenskap blomst
5. Urte blanding Av Cordyceps Og Rhodiola

Du bør imidlertid ikke forfalske å hvile og å drikke rikelig med vann.

Product added to wishlist
Product added to compare.