Candida-dietten

Candida-dietten

- Kategorier: Artikler

Dagens livsstil for mennesker, inkludert mangel på søvn, konstant stress, mangel på fysisk aktivitet, hyppig bruk av antibiotika og et kosthold rikt på bearbeidede produkter, har ført til at candidiasis har blitt en sykdom som rammer stadig flere mennesker. Det er en overvekst av Candida-gjær som naturlig koloniserer tarmfloraen vår.

Du finner mer om Candida-sopp HER

I denne artikkelen vil vi fokusere på kostholdsanbefalinger som er avgjørende for behandling av candidiasis. For å forstå hvor viktig det er i behandlingsprosessen, må vi forstå at Candida-sopp er parasitter. Dette betyr at for å overleve og formere seg, trenger de en vert, det vil si en person som de vil leve på og som skal gi dem næring. Og det er sukker som er maten deres. Dette betyr at når matkilden deres er avskåret, vil soppen ikke bare slutte å formere seg, men vil også dø etter lang tids sult. Et sukkerfritt kosthold er en viktig del av å kurere candidiasis.

Antifungal diett

Det skal bemerkes at soppdrepende diett først og fremst bør være en sunn diett, basert på produkter av best mulig kvalitet. Det skal gi kroppen alle de nødvendige næringsstoffene, og ikke føre til eller forverre ernæringsmessige mangler.

Den antifungale dietten er imidlertid veldig streng og svært eliminerende, og bør derfor alltid brukes under tilsyn av en kvalifisert diettist. Informasjonen i denne artikkelen er kun for generell veiledning og bør ikke brukes som en erstatning for en personlig spiseplan.

Hva bør elimineres

1. Sukker


I form av sukrose - hvitt sukker i en sukkerskål, men også rør, kokos, brunt sukker, kjeks, iskrem, godteri, nutella, boller, frokostblandinger og andre søte produkter. Man skal også huske på at sukker ofte er skjult i produkter som vi ikke tror er i kategorien «søt», som for eksempel ferdige sauser, ketchup eller mange ferdige salater.

2. Juice

Et glass juice du kan kjøpe i en butikk kan inneholde opptil 8 teskjeer sukker. Mange mennesker som har denne kunnskapen, presser juice fra frukten selv, slik at de kan være sikre på at det ikke er tilsatt sukker. Det er imidlertid et godt alternativ for friske mennesker. Personer som lider av Candida-soppovervekst bør også utelukke denne typen juice fra kostholdet. I et slikt tilfelle er det bare fruktose - sukkeret i frukten i høy konsentrasjon, praktisk talt fullstendig blottet for næringsstoffene til den friske frukten - som "passeres" inn i juicen.

3. Honning, daddelsirup, lønnesirup, agavesirup, syltetøy og mer


Selv om det er et sunnere alternativ enn sukker, er det fortsatt sukker, bare i en annen form. Også en meget god grobunn for sopp. Det eneste foreløpig testede og akseptable søtningsmidlet i candidiasis er xylitol, erytritol og stevia. Husk imidlertid å ikke overbruke disse søtningsmidlene.

4. Alkohol


Alkohol er et giftstoff, og av denne grunn anbefales det å redusere forbruket til et minimum. Det kan føre til forverring av betennelse og ubehag. I tillegg gir det en stor belastning på leveren, som ofte jobber hardt uansett, skyller ut elektrolytter og har en negativ effekt på nervesystemet og hjertet.

5. Melk og meieriprodukter

Det er verdt å merke seg at laktosen i melk er sukker. Men husk at hvis du ikke bruker dagbokprodukter over lengre tid, vil produksjonen av laktase reduseres, noe som kan føre til laktoseintoleranse. Derfor, etter å ha blitt frisk og frisk fra candidiasis, anbefales det å sakte begynne å inkludere produkter som yoghurt, kefir eller kjernemelk tilbake i kostholdet ditt.

6. Gjærholdige produkter


Gjærbakst, rundstykker, brød, men du må også huske på blå og langtidsmodne oster, buljong i terninger, eddik, soyasaus, pulversupper eller modning av spekemat.

7. Hvetemel


I den innledende fasen bør du utelukke alle hveteprodukter (må ikke forveksles med gluten), inkludert hele korn og de mest bearbeidede frokostblandingene, dvs. hvit ris. Hvis det er tarmproblemer (magesmerter, gass, oppblåsthet), er det også verdt å vurdere utelukkelse av gluten (bygg, rug, hvete, havre).

Produkter tillatt

1. Magre kjøtttyper


Hovedsakelig fjærfe - kalkun, kylling, men du bør være oppmerksom på kvaliteten på kjøttet. Det anbefales å kjøpe økologisk kjøtt, uten tilsetning av antibiotika. Utelukk fullstendig pølser, fete kjøtttyper, frankfurtere eller høyt bearbeidet kjøtt.

2. Fisk


Spesielt fet fisk, rik på anti-inflammatoriske omega-3 fettsyrer. Laks, regnbueørret, makrell også torsk eller ørret.

3. Fullkornsprodukter


Quinoa, vill og brun ris, hirse, bokhvete. Har du ikke tarmproblemer, så også bygg- eller rugmelprodukter.

4. Sunt fett


Rapsolje, olivenolje, nattlysolje / linfrø / svart spisskummen olje, nøtter (ikke stekt eller saltet, gjerne med peanøtter), avokado.

5. grønnsaker med lite stivelse


De fleste grønnsaker er tillatt, bortsett fra poteter, sopp, mais, søtpoteter og gresskar (i hvert fall i den innledende behandlingsfasen)

6. Ikke søte frukter


Søt og tørket frukt må elimineres fra kostholdet. Det er imidlertid verdt å berike kostholdet ditt med syrlige frukter: sitron, grapefrukt, sure epler og betennelsesdempende bær: blåbær, rips, bjørnebær og bringebær.

7. Belgvekster


I første omgang er det tillatt å bruke belgfrukter ca. 2 ganger i uken (linser, kikerter, bønner osv.). Dette beløpet kan økes over tid.

Bare å kombinere den antifungale dietten diskutert ovenfor med probiotika kan bidra til å bekjempe candidiasis. Husk også at dersom du bruker langtidsantibiotika mot borreliose eller samtidige infeksjoner, er du spesielt utsatt for overvekst av Candida-sopp. I dette tilfellet vil hovedprinsippene for antifungal diett, spesielt utelukkelse av sukker, fungere bra her.

Product added to wishlist
Product added to compare.