Borreliose co-infeksjoner - Babesia

Borreliose co-infeksjoner - Babesia

- Kategorier: Artikler

Babesia er en parasittisk protozo som minner mye om malaria, men som overføres av flått i stedet for mygg, i motsetning til den. Babesia-infeksjon eksisterer ofte samtidig med borreliose og/eller andre flåttbårne infeksjoner. Sykdommen forårsaket av protozoen Babesia kalles babesiosis.

SYMPTOMER


Symptomene på babesiosis-infeksjon varierer fra mild til alvorlig. Milde former blir ofte ukjent fordi de feilaktig tas for symptomer på borreliose. Tidlige adoptere rapporterer ofte om høy feber og frysninger. Kroniske infeksjoner kan være mildt symptomatiske, og de vanligste symptomene er: periodisk feber eller lavgradig feber, frysninger og leddsmerter, kronisk utmattelsessyndrom, svetting og "manglende evne til å puste helt".

I løpet av infeksjon med Babesia kan det dessuten oppstå betennelse i leveren, nyrene og milten som et resultat av blokkering av kapillære blodkar og stagnasjon av mikrosirkulasjonen på grunn av avsetning av fragmenter av skadede erytrocytter i karene.

DIAGNOSTIKK

Flere laboratorietester er tilgjengelige for diagnostisering av bebesiose.

Blodmikroskopisk undersøkelse

Hensikten med mikroskopisk undersøkelse av blod er å kontrollere tilstedeværelsen av intra-erytrocyttformer av den patogene parasitten Babesia (Babesia spp.) i det perifere blodet.

Men når du utfører denne testen, bør det huskes at i det tidlige stadiet av sykdommen kan frekvensen av røde blodlegemer være mindre enn 1%, så det kan være nødvendig å gjøre flere utstryk over en periode på flere dager for å bekrefte diagnosen.

PCR-test

Hvis resultatet av en mikroskopisk blodprøve er negativt, men det fortsatt er mistanke om bebesiose, kan det utføres molekylære tester (PCR) for å oppdage arvestoffet til Babesia-protozoen.

Immunfluorescens (IFA) av IgM- og IgG-antistoffer

Immunfluorescens (IFA) av IgM- og IgG-antistoffer brukes noen ganger for å bekrefte diagnosen babesiose. Vær oppmerksom på at anti-Babesia-antistoffer kan forbli høye i måneder eller til og med år etter at sykdommen har forsvunnet. Derfor er denne testen ikke en pålitelig indikator på en aktiv infeksjon.

Ytterligere diagnostiske parametere

Siden Babesia lyserer røde blodceller, utvikler personer som er infisert med denne protozoen ofte hemolytisk anemi, samt lymfopeni og trombocytopeni. Økte nivåer av serumlaktatdehydrogenase er også vanlig, det samme er hyperbilirubinemi og økt erytrocyttsedimenteringshastighet.

VIKTIG INFORMASJON OM MEKANISMEN FOR BABESIA-HANDLING SOM MÅ TA HENSYN TIL NÅR TERAPIPLANLEGGING:


Babesia trenger inn i røde blodceller - erytrocytter, hvor den, ved å utvikle og reprodusere, ødelegger dem. I tillegg, i løpet av Babesia-infeksjon, kan det være blokkering av kapillære blodkar og stagnasjon av mikrosirkulasjonen på grunn av avsetning av fragmenter av skadede erytrocytter i karene. Deres tilstedeværelse i blodet kan forårsake betennelse i leveren, nyrene og milten.

I tillegg bruker Babesia to særegne mekanismer for å forsvare seg mot det menneskelige immunsystemet:

1. Babesia hemmer betydelig produksjonen av nitrogenoksid (NO) i menneskekroppen.
Når parasitten angriper de røde blodcellene, frigjør de røde blodcellene nitrogenoksid (NO) som en av hovedforsvarsmekanismene. Nitrogenoksid er en giftig gass for mange bakterier og intracellulære parasitter, inkludert Babesia. Så Babesia har utviklet en forsvarsmekanisme: den skiller ut en komponent som ligner veldig på arginase, som er naturlig tilstede i kroppen. Arginase er et enzym som tilbakemelding hemmer produksjonen av NO av røde blodlegemer; inaktiverer L-arginin, som er et essensielt substrat i syntesen av NO. Babesia er svært følsom for L-arginin, derfor bidrar tilskudd med L-arginin til å hemme Babesia-infeksjon.

2. Babesia har evnen til å endre immunpolariteten, og dermed endre den menneskelige immunresponsen fra Th 1 til Th 2.
Immun-T-cellene (forkortet Th) blir aktive under infeksjon. Avhengig av type infeksjon stimulerer kroppen produksjonen av ulike typer celler: Th 1, Th 2, Th3, Th 9 osv. Det er viktig fordi et gitt patogen vanligvis bekjempes med en gitt immunrespons, og dårlig passform av mekanismen til patogenet fører til at kroppen ikke kan eliminere det aktuelle patogenet. Th1-celler deltar i celletyperesponser mot intracellulære patogener. På den annen side er Th2-lymfocytter de grunnleggende cellene som bestemmer mekanismene for den humorale responsen mot ekstracellulære patogener. Denne mekanismen brukes av de fleste Lyme-ko-infeksjoner som ligger intracellulært. Dette lar dem effektivt hemme den riktige immunreaksjonen. Det Th2-polariserte mønsteret er assosiert med en rekke autoimmune tilstander som lupus eller systemisk sklerodermi.]

Følgende trinn bør derfor tas i betraktning i behandlingen av Babesia:

1. Antiprotozoal aktivitet.
2. Beskyttelse av røde blodlegemer, men også beskyttelse av endotel, milt, lever og nyrer.
3. Modulering av immunresponsen, regulering av cytokinkaskaden, hemming av arginaseproduksjon, økning i L-arginin og nitrogenoksid (NO) nivåer.
4. Antimikrobiell virkning.

URTER OG TILSKUDD VED BABESIA-Smitte I følge. BUHNER-PROTOKOLL:

Stephen Harrod Buhner fordypet seg veldig nøyaktig i virkningsmekanismen til Babesia-protozoen og valgte et sett med urter som er effektive i å bekjempe Babesia med stor omhu.

Hans grunnleggende forslag inkluderer:
Sida acuta
Alchornea
Cryptolepis

For mer vedvarende infeksjon foreslår han utvidet protokoll som inkluderer:
Sida acuta
Cryptolepis
Bidens pilosa
• Artemisinin
Salvia miltiorrhiza
• Standardisert melketistel
Ashwagandha
• Koreansk ginseng
Lakris
• Schisandra
L-arginin
• Vitamin B2

Den fullstendige protokollen er beskrevet i Stephen Harrod Buhners publikasjon "Natural Treatments for Lyme Coinfections: Anaplasma, Babesia, and Ehrlichia."

Product added to wishlist
Product added to compare.