Berberis

Berberis

- Kategorier: Artikler

Berberine er en kjemisk forbindelse avledet fra en plante som kalles Berberis. Dette stoffet blir stadig mer populært i Europa og rundt om i verden, blant annet blant personer som lider Av Lyme sykdom og samtidig infeksjon. Dette er fordi berberis har bredt spekter av aktivitet. Det brukes til behandling Av type 2 diabetes og insulinresistens. Det kan ha en gunstig effekt på trivsel, det senker kolesterolet og reduserer gastrointestinale symptomer på Lyme sykdom.

Egenskaper Av Barbær:

Berberis er verdsatt for sine betennelsesdempende, antioksidant, hypoglykemiske, antibakterielle og soppdrepende egenskaper. Det er imidlertid også nødvendig å skille flere spesielle egenskaper Av Barbær:

- øker produksjonen AV SCFA i tarmen. Dette beskytter slimhinnen mot skader forårsaket av Borrelia-bakterier og lindrer betennelse

- reduserer insulinresistens ved å samhandle med tarmmikrobiota

- øker antall gunstige mikroorganismer

- har en sterk antifungal effekt mot sopp Av slekten Candida

- har en gunstig effekt på tarmbarrieren og fører til en reduksjon i kronisk betennelse

- har antibakterielle egenskaper, inkludert mot bakterien Chlamydia pneumoniae. Barberry er av de viktigste urtene I Buhners protokoll for Klamydia.

Det fungerer synergistisk, dvs. øker effektiviteten til visse soppdrepende midler, f. eks.

- fremmer fjerning av parasitter fra kroppen, hovedsakelig brukt i Tilfelle Giardia Lamblia

Metode for bruk:

Du kan finne barbær i flere former:

1. Alkohol skjær

Alkoholbasert urtetinktur lages ved å masere en frisk plante i full styrke alkohol eller en tørket plante i en blanding av alkohol og vann. Alkohol er et utmerket medium for utvinning av urter, og alkoholbaserte tinkturer er den mest populære formen for bruk av urter av profesjonelle herbalists. Maserasjon av urter med alkohol gjør at de aktive ingrediensene i urten leveres raskere til blodomløpet, noe som gjør tinkturen til en hurtigvirkende form for urteinntak.

Anbefalt inntak: 1 ml x 3-6 daglig, konsentrasjon 1: 2

2. Ikke-alkoholholdig ekstrakt

Ikke-alkoholholdig ekstrakt fremstilles primært på basis av glyserin. Glyserin har blitt et populært alternativ til alkoholtinkturer og er ideelt for barn og mennesker som ikke liker eller ikke kan konsumere alkohol. Glyserin er imidlertid ikke like effektivt i utvinning som vann eller alkohol. Glyserin har bare ca 60% av utvinningsverdien av alkohol. Dermed Vil Berberisglycerat være 40% svakere enn alkoholtinktur.

Anbefalt inntak: 1 ml x 3-6 daglig, konsentrasjon 1: 1

3. Innkapslet urt

Kapsler har blitt en svært populær måte å ta urter fordi de er en enkel og praktisk form for dosering. En av de viktigste fordelene med kapsler er at vi ikke føler smaken av urter. I tillegg tar du urten i form av malte urter innelukket i en kapsel, tar du alt plantematerialet sammen med plantefibre. Husk imidlertid at sammen med den bakkede Bærbæren som er lukket i kapselen, svelger du også kapselskallet. Kapselskallet bidrar ingenting til terapien og må fordøyes av kroppen.

Anbefalt inntak: ta 1 kapsel 2-3 ganger daglig med måltider.

4. Bakken urt

Ground Barbær kan innkapsles eller tilberedes fra det tinkturer.

Å lage tinkturer hjemme: den mest effektive konsentrasjonen er 1: 5 på 70% alkohol. Det vil si 1 del planter for 5 deler alkohol. 100 g berberin hell 500 ml alkohol 70 % (for å tilberede det må du fortynne 365 ml sprit med 135 ml vann). La stå i 2 uker i en mørk beholder uten tilgang til lys, du kan også legge igjen i en vanlig krukke, flaske eller tallerken, men oppbevare i et lukket skap slik at det ikke er tilgang til lys. Rist hver dag for å blande. Etter 2 uker, filtrer for å skille plantene fra det resulterende alkoholekstraktet-du kan gjennom en trakt eller gjennom gasbind. Oppbevares i en mørk flaske eller en vanlig flaske pakket inn i aluminiumsfolie og oppbevares i et skap.

Anbefalt inntak: en teskje tinktur 3-6 ganger om dagen

5. Skjær urt

Kuttet urt er en tørket Form Av Berberis kuttet i mindre biter. Fra kuttet urt kan du tilberede buljonger eller tinkturer.

Avkok: kok opp 2/3 kopp vann og tilsett 1 eller 2 ts Berberisbark. Stek i ca 15 minutter., belastning. Det anbefales å drikke 2 til 3 kopper om dagen.

Kontraindikasjoner:

Barberry kan ikke brukes av kvinner under graviditet og amming.

Bivirkning:

Berberinet i Berberis kan øke nivået av bilirubin i blodet , redusere nivået av natrium i blodet eller forårsake mild fotofobi.

Product added to wishlist
Product added to compare.