Antifungal diet

Antifungal diet

- Kategorier: Artikler

Behandling av borreliose og komorbiditeter er vanskelig og langvarig. Hvert tilfelle av sykdommen er forskjellig og krever individuell tilnærming, både når det gjelder antibiotikabehandling, urtemedisin eller kosthold. Ofte begynner imidlertid den første kampen med sykdommen med administrering av et antibiotikum, ofte i opptil flere måneder. Det er en stor belastning for kroppen. Derfor er det så viktig å velge riktig kosthold.

 

 

En passende meny under antibiotikabehandling brukt ved borreliose bør:

- støtte leveren i kroppens avgiftningsprosess
- styrke immunforsvaret
- forhindre utvikling av mykose
- støtte fordøyelsesprosessen
- bidra til å gjenopprette normal tarmbakterieflora

Kronisk antibiotikabehandling hos personer som lider av borreliose eller samtidig infeksjon er en vanlig årsak til utvikling av mykose (Candida albicans). Da er det verdt å bruke sin profylakse - en antifungal diett.

Hovedregelen for antifungal diett er eliminering av sukker. Du bør utelukke sukrose (sukker fra en sukkerskål) og ulike typer konfekt eller produkter der hovedproduktet er hvitt, hvetemel, pasta eller ris. Også "forbudte" produkter er alkohol, kullsyreholdige drikker, varme krydder, fett kjøtt og oster (smelte, mugg, gul). Slike produkter skaper et ideelt miljø for multiplikasjon av sopp i kroppen vår. Sukker er også en god grobunn for bakterier. Personer med borreliose bør unngå sukker i kostholdet.

Husk imidlertid at det ikke er verdt å gi opp alle karbohydrater. Produkter som grovt brød, pasta eller gryn trenger ikke utelukkes fra vår meny. Vi bør heller ikke glemme naturlig yoghurt, nøtter, rå grønnsaker, uraffinerte oljer, fisk, ensilasje og belgfruktfrø. Krydder vil også fungere her: Gurkemeie, oregano, rosmarin, koriander og Ceylonkanel.

Først når vi har diagnostisert candidiasis (når det er en overvekst av gjæren Candida albicans, som fysiologisk forekommer i mage-tarmkanalen og forstyrrer vår tarmmikroflora), bør vi tenke på alternative metoder for diettbehandling. Det er blant annet 4-trinns fôringsregime.

STAGE I
Kun magert kjøtt, noen rå grønnsaker (unntatt belg), naturlig yoghurt og kefir, vann, urtete er tillatt.

Trinn II
Vi introduserer sakte mørk ris, poteter og andre komplekse karbohydrater i kostholdet.

Trinn III
Ytterligere rå frukt, nøtter eller belgfrukter er tillatt.

TRINN IV
Honning eller kaffe dukker opp sporadisk.

 

Denne ernæringsmetoden er svært restriktiv, noe som kan føre til mange mangler, så den bør kun brukes under tilsyn av en kvalifisert klinisk kostholdsekspert.

Product added to wishlist
Product added to compare.